Povodom završetka projekta “Pružimo šansu`` u realizaciji našeg centra i partnerstva sa Dnevnim centrom za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Mojkovac“, održana je press konferencija na kojoj su prezentovane aktivnosti koje su realizovane tokom deset mjeseci trajanja.

U okviru projekta, čiji je cilj bio prevencija socijalne isključenosti OSI i njihovo uključivanje u radni proces, zaposleno je 6 osoba sa invaliditetom, kazao je direktor Ensad Omerović.

U Bijelom Polju zaposlili smo 4 osobe i to dvije negovateljice, radnika u vešeraju i domara, dok su u Mojkovcu zaposlene dvije osobe i to negovateljica i administrativni radnik. Sa njima je potpisan Ugovor o radu na određeno vrijeme, a i nakon isteka tog roka, u planu je njihovo zapošljavanje kroz redovan rad uz korišćenje subvencija koje obezbjeđuje Zavod za zapošljavanje Crne Gore ili kroz program Javnih radova“, istakao  je Omerović. On je dodao da su ciljnu gupu činile nezaposlene osobe sa evidencije Biroa rada, koje su edukacijom u okviru projekta unaprijedili svoja znanja i poboljšali svoje profesionalne vještine. „Do ostvarenja cilja projekta došli smo realizacijom obuka 6 OSI za rad u Dnevnom centru, animiranjem i izborom 6 OSI za zapošljavanje na ponuđenim radnim mjestima, obukom 6 lica kroz program osposobljavanja za rad kod poslodavca i njihovom edukacijom za gestovni jezik“, podsjetio je Omerović.

Dragica Vučinić, rukovodilac Dnevnog centra „Mojkovac“kazala je da su zaposleni u okviru ovog projekta i njihova iskustva koja su stekli u dosadašnjem radu najbolji pokazatelj uspješnosti i opravdanosti ovog projekta, i najavila saradnju i na drugim projektima.

Ranko Mešter i Stefan Kaleski, koji su u okviru projekta zaposleni na poslovima domara odnosno administrativnog radnika, kazali su da su stekli znanja i vještine koje će im biti dragocjene u svim poslovima kojima se budu bavili u narednom periodu.