Dana 03.11. 2016. god. odrzana je ceremonija primopredaje vrijedne donacije koju je obezbijedila Vlada i narod Japana. Tim povodom u posjeti JU Centar “Tisa” , bili su nj.e. g. Đuići Takahara, ambasador Japana u Crnoj Gori, g. Goran Kuševija, direktor direktorata za socijalno staranje i dječiju zaštitu Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore ,g. Aleksandar Žurić, predsjednik Opštine Bijelo Polje , gđa-a Nemša Omerhdzić, potpredsjednica Opštine Bijelo Polje.

Vlada Japana obezbjedila je ukupno 48,557 eura kao podršku unapređenju socijalne dobrobiti u Crnoj Gori. Uključujući ovaj grant, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva (POPOS) u zemlji od 1998. god. iznosi oko 2 miliona eura.

Prisutnim , a i brojnim medijima  obratili su se u ime Opštine  g. Aleksandar Žurić  i gđa-a Nemša Omerhdzić, u ime Vlade i naroda Japana  nj.e. g. Đuići Takahara,zatim g. Goran Kuševija u ime Ministarstva rada i socijalnog staranja, kao i  g. Ensad Omerovic u ime domaćina  izrazavajuci kako zahvalnost tako i dobru volju za buducu saradnju.  Donirani novac utrosen je za nabavku vozila sa rampom i reparaciju krova.

Gdin. Omerovic je zatvorio pres-konferenciju izrazavajuci zahvalnost i znacaj ove donacije : “Nama je ova donacija izuzetno znacajna. Vozilom ce se vrsiti prevoz djece od kuce do Centra i obranto, a koristice ga i kako bi sa drugarima i vaspitacima isli u parkove, na ekskurzije, sportske priredbe..”.