Učenici prvog razreda Srednje stručne škole obrazovnog programa Farmaceutski tehničar posjetili su danas Centar za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju "Tisa" sa razrednim starješinom Nikolom Simovićem.

Nikola Simović: Učenici su izrazili želju da organizuju humanitarnu akciju, da prikupe poklon paketiće i provedu vrijeme sa djecom iz "Tise".

Ovo odjeljenje broji 30 učenika, od čega je osam učenika imalo diplomu Luča, a velika većina odličan uspjeh u osnovnoj školi. Odlične rezultate ostvaruju i u srednjoj školi. Da nije riječ samo o odličnim učenicima, već i o veoma dobrim ljudima govori i ova akcija, kojom su pokazali svoju humanost i dobrotu.

Hana Balijagić, učenica: Zajedno smo organizovali malu, ali uspješnu humanitarnu akciju za mališane iz "Tise". Željeli smo na neki način da uljepšamo djeci novogodišnje praznike. Smatramo da je sve za njih veliko ukoliko je od srca i iskreno, zato pozivamo sve sugrađane koji su u mogućnosti da učestvuju u akciji i uljepšaju mališanima djetinjstvo.

Svako dijete bi trebalo da ima srećno djetinjstvo, a mala pomoć svih nas, ovog puta učenika Srednje stručne škole, čini srećnijim djetinjstvo naših korisnika, makar u vrijeme praznika. Ovakva akcija svakako je bitna upravo zbog toga da i naši korisnici dožive takvu radost, kao i njihovi vršnjaci, jer je jednako zaslužuju, kazao je direktor JU Dnevni centar "Tisa", g-din Ensad Omerović.