Na predlog predsjednika Petra Smolovića, Opština Bijelo Polje obezbijedila je pakete pomoći, zimnice za 45. članova porodica djece sa smetnjama u razvoju.

  

Tim povodom juče je u prostorijama opštinskog Crvenog krsta organizovan sastanak sa članovima porodica, gdje je organizovana i podjela paketa pomoći.

"Uvažavajući složenost situacije pod kojom se u vremenu pandemije korona virusa nalazi cjelokupno društvo, ovo je jedan vid pomoći koju opredjeljujemo vama i vašim porodicama. Zimnice smo obezbijedili za ukupno 45 porodica, od kojih su 29 trenutni korisnici usluga u Tisi, ali nismo željeli da zaboravimo ni 16 porodica čija djeca zbog svojih godina  više nisu štićenici ovog doma" - kazao je predsjednik Smolović.

Na sastanku se razgovaralo i o problemima sa kojima se susreću porodice koje imaju djecu sa posebnim potrebama.

"Mi u kontinuitetu radimo i pružamo podršku dnevnom centru Tisa. U toku sam sa svim problemima sa kojima se suočavate,  a jedna od aktivnosti u narednoj godini biće obezbjeđivanje uslova za boravak osoba starijih od 27 koja sada zbog starosne granice nisu više u mogućnosti da budu korisnici usluga doma, a za to ćemo u budžetu za narednu godinu predvidjeti sredstva ukoliko bude trebalo dodatna podrška" - dodao je Smolović.

U ime opštinskog Crvenog krsta prisutne je pozdravio koordinator Mašan Živković, koji je istakao značaj brige o djeci sa smetnjama u razvoju, kao i organizovanju ovakvih sastanaka.

"Briga o djeci sa smetnjama u razvoju i članovima njihovih porodica je obaveza svih nas. Prema tome ovo je samo još jedan pokazatelj kontinuirane pomoći i brige lokalne samouprave, Crvenog krsta i rukovodstva Dnevnog centra "Tisa" prema ovim porodicama. Ova današnja aktivnost realizovana je na inicijativu predsjednika Smolovića i nama je zadovoljstvo što smo učestvovali u realizaciji istog." - istakao je Živković.

Živković je podsjetio da je opštinski Crveni krst od pojave korona virusa u saradnji sa lokalnom samoupravom, CKCG, Unicef-om, dva puta upućivao pomoć korsnicima Dnevnog centra "Tisa", i pohvalio saradnju sa direktorom Omerovićem i zaposlenim.

Današnjem, sastanku su prisustvovali i predsjednik opštinskog Crvenog krsta dr Besim Kadić, sekretar Zoran Rudić, direktor Dnevnog centra "Tisa" Ensad Omerović i Haris Malagić sekretar Sekreterijata za društvene djelatnosti.