Prvobitne prostorije našeg Centra proširene su sa novih 165 kvadrata zahvaljujući donaciji američke ambasade. Američka ambasada kroz Vojne kancelarije obezbijedila je finansijsku pomoć u vrijednosti od 245 000, 00 dolara koja su doprinijela proširenju smještajnih kapaciteta i izgradnji na dva sprata.Američka ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzir Rajnke posjetila je danas naš Centar. Direktor Centra, Ensad Omerović, obišao je sa ambasadorkom Centar i upoznao je našim načinom rada i funkcionisanjem.

    " Prema Pravilniku Ministarstva rada i socijalnog staranja 10 kvadrata prostora je potrebno za jednog korisnika, tako da sada sa onim našim starim dijelom i ovim dograđenim možemo smjestiti 30 korisnika. Znamo da su potrebe i veće od ovoga, ali to su trenutne mogućnosti", kazao je direktor.G-đa Rajzir Rajnke je istakla da je jako ponosna što je njihova Vlada uspjela da obezbijedi ta finansijska sredstva jer su i na taj način pokazali spremnost da pomognu Crnoj Gori da dostigne svoje ciljeve kako bi bolje služila svom narodu. Istakla je i to da je posebno raduje što zaposleni u Dnevnom centru "Tisa" sa puno pažnje i ljubavi brinu o djeci koja imaju poteškoće u razvoju. "Uspjela sam da vidim sreću na licima te djece, oni znaju da uživaju u životu, a ja vjerujem da su pravi heroji oni koji rade sa djecom svakodnevno i zato sam srećna što smo im pomogli i što se sada na još kvalitetniji način sprovode inkluzivno-terapeutske aktivnosti", podvukla je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori.
      Ova donacija je svakako motivacija za naš dalji rad i trudićemo se da i dalje unapređujemo svoje usluge i na taj način olakšamo i uljepšamo svakodnevnicu naših korisnika.